Evenementen in Noord Groningen

Historisch huis en plein in Appingedam, Groningen Haven van het dorp Warffum, Groningen De dijk en zee in havenstad Delfzijl, Groningen

Bezoek een evenement of festival in de provincie (Noord Groningen)

In de provincie Groningen zijn buiten de stad ook enkele prominente evenementen en festivals om te beleven. Deze website behandeld Noord Groningen dus het gaat om het noordelijke deel van de provincie. Gezien de coronaperikelen zijn de data uiteraard onder voorbehoud. Bent u nav deze pagina van plan deze kant op te komen en in het gebied te verblijven in een hotel, b&b of vakantiehuis? Kijk dan hier bij het overzicht overnachten in Noord Groningen.


Winterwelvaart Zoutkamp: data 2023 nnb

In het visserdorp Zoutkamp kun je de kerstmarkt (Winterwelvaartmarkt) bezoeken. Aan de haven zijn verlichte schepen te zien en op de kades is er een kerstmarkt. Daarnaast zijn er ook optredens.

Ga hier naar de website van WinterwelvaartTerug naar het Begin: 2 - 4 juni 2023

Terug naar het Begin is een driedaags festival waarbij niet alleen muziek, theater, poëzie, literatuur, dans en beeldende kunst centraal staat maar ook het Groninger landschap en de oude kerken in de omgeving waar deze intieme concerten plaatsvinden. We hebben het over de regio Appingedam en Loppersum. Het evenement bestaat uit het fietsen/rijden van routes (gegidst of op eigen gelegenheid) in combinatie met het ervaren van een voorstelling in een (meestal) middeleeuws kerkje.

Ga hier naar de website van Terug naar het BeginDelfsail: in 2024

Delfsail is een groot martiem evenement, na Sail Amsterdam het grootste van Nederland. Het is gratis toegankelijk en vindt normaal gesproken om de vijf jaar plaats in het havenstadje Delfzijl maar dat kan vanwege de coronaperikelen helaas niet doorgaan in 2021. Het zou worden georganiseerd in juni maar wordt dus uitgesteld naar één van de volgende jaren. Delfsail staat er om bekend exotische schepen deze kant op te halen. Daarnaast is er ook een hoop gezelligheid en zijn er optredens van bekende artiesten.

Ga hier naar de website van DelfsailOp Roakeldais: 18 juni - 2 juli 2023

Festival Op Roakeldais is al decennia een begrip op het Groningse Hogeland. Het is een internationaal folkloristisch dans- en muziekfestival dat elk jaar georganiseerd wordt in het dorp Warffum. De optredens zijn te zien in de Op Roakeldaishal. De zaterdag is het hoogtepunt wanneer de parades door het dorp plaatsvinden en waarna 's avonds een groot dansspektakel te zien is in de hal.

Ga hier naar de website van Op RoakeldaisIn de stad Groningen zijn ook enkele bekende festivals en evenementen die u kunt bezoeken.

Kijk hier verder bij Evenementen in de stad Groningen

Terug

→ Cultuur in/van Noord Groningen

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen