Evenementen in de stad Groningen

Kerst in Groningen De Grote Markt in de stad Groningen Het Noorderplantsoen in de stad Groningen Stadspark en Gasunie-gebouw in de stad Groningen

Bezoek een evenement of festival in de stad

In de stad Groningen worden uiteraard evenementen georganiseerd en daar zitten enkelen bij met nationale en zelfs internationale bekendheid. Ook zijn er enkele dagen in het jaar waarop u veel publiek kunt verwachten in de stad zoals tijdens de jaarlijkse viering van het Gronings Ontzet of de Vier Mijl, een hardloopwedstrijd waar veel volk op af komt. Hieronder worden er enkelen behandeld, gecategoriseerd op datum. Gezien de coronaperikelen zijn de data uiteraard onder voorbehoud. Bekijk het volgende tabblad als u op zoek bent naar een plek om te overnachten in de stad.


Zoekt u een plaats om te overnachten?

Als je voor onderstaande (of andere) data een plek zoekt om te overnachten, kijk dan op het volgende tabblad. Daarop staan een aantal hotels en ook appartementen uitgelicht, de meesten in het centrum van de stad Groningen.Stadspark Live: 18 juni 2023

Stadspark Live is een festival met bekende nationale en internationale muzikanten dat haar oorsprong kent in 2019. Het vind plaats in het grote Stadspark in Groningen.

Ga hier naar de website van Stadspark LiveNoorderzon: 18-22 augustus 2022

Noorderzon Festival of Performing Arts & Society is de volledige naam van dit zomerfestival. Het is een zomerfeest én internationaal kunstenfestival zoals de organisatie het zelf verwoordt. U kunt hier gaan kijken naar podiumkunsten zoals muziek, literatuur en dans. De centrale plek is het fraaie Noorderplantsoen aan de rand van het centrum van Groningen maar er vinden ook voorstellingen plaats op tal van andere locaties in de stad.

Ga hier naar de website van Noorderzon Festival of Performing Arts & SocietyGronings Ontzet (Bommen Berend): 26-28 augustus 2023

Gronings Ontzet is de dag waarop het ontzet van Groningen wordt gevierd in de stad. De dag is lokaal vooral bekend onder de naam Bommen Berend, de bijnaam van de bisschop van Münster die het in 1672 niet voor elkaar kreeg de stad in te nemen. Op en rond deze datum zijn er feestelijkheden in de stad, gezelligheid in de café's en is er ook altijd kermis. Het ontzet gebeurde op 28 augustus maar ook in de dagen voorafgaand is er van alles te doen in de stad. Lees hieronder verder:

Ga hier naar de website van Gronings Ontzet (Volksvermaken Groningen)De Vier Mijl van Groningen: 8 oktober 2023

Dit is geen festival of een evemenement waar je een kaartje voor moet kopen (tenzij je mee wilt doen aan de hardloopwedstrijd) maar het is wel een happening in de stad Groningen. Het is al jaren drummen om ingeschreven te kunnen worden voor de vier mijl. De start ligt overigens in het dorp Haren. Van daaruit gaat de route over de Rijksweg en de Verlengde Hereweg via het centrum van de stad naar de Vismarkt. Aan de wedstrijd doen behalve vele amateurs of pure recreanten ook toppers uit oa. Kenia en Ethiopië mee.

Ga hier naar de website van De Vier Mijl van GroningenWinterwelvaart Groningen: data 2023 nnb

Voor dit sfeervolle evenement is een aparte pagina ingeruimd. Het vindt altijd plaats in de tweede helft van december.

Ga hier naar Genieten van kerstsfeer en Winterwelvaart in GroningenEurosonic Noorderslag: 17-20 januari 2024

Dit nationaal en internationaal bekende muziekfestival bestaat uit twee onderdelen. Noorderslag is het festival dat draait om de Nederlandse popmuziek. Die concerten vinden 's avonds plaats in cultuurcentrum de Oosterpoort, vlakbij het centrum en ook het treinstation. Eurosonic is de internationale tak van het festival waar muzikaal talent zich kan tonen aan een internationaal publiek van muziekliefhebbers, mensen uit de muziekindustrie en de media. Die concerten worden op allerlei locaties in de stad Groningen gehouden. Dit is een succesvolle formule gebleken waardoor groot muzikaal talent graag deze dagen naar Groningen komt om haar geluid te laten horen.

Ga hier naar de website van Eurosonic NoorderslagIn het noorden van de provincie Groningen zijn ook enkele bekende en minder bekende festivals en evenementen die u kunt bezoeken. Kijk hier verder bij Evenementen in de provincie Groningen (Noord)

Hotels in de stad Groningen

De hotels zijn bijna allemaal in of pal aan de rand van het centrum gesitueerd. De Social Hub ligt even buiten het centrum maar wel weer vlakbij Poppodium Simplon en de Stadsschouwburg. Groningen is geen enorm grote stad dus veel is op loopafstand. Het Apollo Hotel staat wel wat verder van het centrum. Dat bevindt zich juist weer zeer dichtbij het grote evenementencentrum Martiniplaza en het grote stadspark. Het net genoemde Appollo Hotel heeft net als Hotel Prinsenhof en het NH Hotel de Ville vier sterren, de anderen zijn drie-sterrenhotels.


Hotel
Hotel


Hotel
foto


Hotel
Hotel


Hotel
Hotel


Hotel
Hotel


Hotel
Hotel


Hotel
Hotel


Appartementen in de stad Groningen

De appartementen hieronder staan allemaal in of aan de rand van het centrum. B&B de Barrels biedt appartementen met een dakterras om te overnachten. Daarnaast wordt er ontbijt geserveerd.


Hotel
Hotel


Hotel
Hotel


Hotel
Hotel


Hotel
Hotel


Terug

→ Cultuur in/van Noord Groningen

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen