Genieten van kerstsfeer in de stad Groningen

Kerstmarkt Winterwelvaart in de stad Groningen Kerstmarkt Winterwelvaart aan het Hoge der A in Groningen De stad Groningen van boven Gezellig straatje met kerstsfeer in de stad Groningen Noordelijk scheepvaartmuseum in de stad Groningen Noorderplantsoen in de herfst, de stad Groningen Winter en sneeuw aan het Hoge der A in de stad Groningen

Winterwelvaart Groningen: 16-18 december 2022

Aan de A, een fraai, historisch stukje Groningen vindt in Winterwelvaart plaats. Op de kades kun je de kerstmarkt (Winterwelvaartmarkt) bezoeken, in het water zie je gezellig verlichte schepen. Daarnaast worden er optredens verzorgd in het historische Museum aan de A en in Der Aa-kerk. Het gebeuren vindt plaats aan het Hoge der A en het Lage der A, vlakbij der Aa kerk. Onderaan deze pagina en ook op het volgende tabblad kunt u een kamer in één van de mooie hotels boeken, één daarvan staat pal aan deze gezellige kerstmarkt. De specifieke openingstijden moeten nog worden bekend gemaakt maar het zal normaliter op vrijdag en zaterdag aan het einde van de middag plaatsvinden, tot vrij laat in de avond. Op zondag ging vorig jaar de kerstmarkt al om 12.00 uur open.

Ga hier naar de website van Winterwelvaart


Meer gezelligheid

Momenteel zijn nog geen andere kerstmarkten aangekondigd. Zo heeft er al eens een Zweedse kerstmarkt plaatsgevonden in het gebouw van de Suikerunie en ook in de grote Martinikerk pal in het centrum. Natuurlijk zal het centrum van de stad in deze periode ook sfeervol worden aangekleed met de nodige verlichting en kunt u gezellig winkelen in de mooie straten van Groningen. U kunt een grote kerstboom verwachten op de Grote Markt bij het fraaie stadhuis en ook als u als treinreiziger uitstapt op het Hoofdstation van Groningen zult u een kerstboom zien in de hal van het monumentale treinstation, één van de mooiste stations van Nederland. Het stationcomplex wordt overigens momenteel flink verbouwd.

Overnachten

De onderstaande hotels zijn gesitueerd in het centrum. Als u direct vanuit uw hotel op de kerstmarkt van Winterwelvaart terecht wilt komen, boek dan een kamer in Hotel Miss Blanche hier direct onder. Die staat aan het pittoreske Hoge der A. Wilt u bijvoorbeeld overnachten bij de Grote Markt waar ongetwijfeld weer een grote kerstboom te zien is? Boek dan een kamer in Hotel de Doelen of het nieuwe Market Hotel. Op het volgende tabblad staan nog meer hotels.


Hotel
foto


Hotel
Hotel

Meer hotels en appartementen

De meeste van onderstaande hotels zijn gesitueerd in het centrum van Groningen.


Hotel
Hotel


Hotel
Hotel


Hotel
Hotel


Hotel
Hotel


Hotel
Hotel


Appartementen in de stad Groningen

De appartementen hieronder staan allemaal in of aan de rand van het centrum. B&B de Barrels biedt appartementen met een dakterras om te overnachten. Daarnaast wordt er ontbijt geserveerd.


Hotel
Hotel


Hotel
Hotel


Hotel
Hotel


Hotel
Hotel


Terug

→ Vakantie vieren in de stad Groningen

→ Evenementen in de stad Groningen

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen