Schansweg tussen Eenum en Leermens

Schansweg van Eenum naar Leermens, Groningen Zeerijpstermaar en en het dorp Eenum, Groningen De Kerk van Eenum in Groningen Dieftilweg en bruggetje in Leermens, Groningen Donatuskerk in Leermens, Groningen

Fraai wierdenlandschap in Noord Groningen

De Schansweg is een weg die twee kleine wierdedorpjes met elkaar verbindt, namelijk Eenum en Leermens. De reden waarom deze locatie wordt uitgelicht is omdat dit een mooi traject is om het karakteristieke Groningse wierdenlandschap te ervaren. Noord Groningen is namelijk lang niet altijd vlak en dat is omdat er heel vroeger tal van wierden zijn opgeworpen om huizen, kerken en vee te beschermen tegen hoog water. Zowel Eenum als Leermens hebben duidelijk waarnaambare wierden van een klein aantal meters hoog en ook de Schansweg zelf bevindt zich deels op een wierde, het hoogste punt ziet u op de kaart staan. Daar kunt u tevens 'afdalen' richting Zeerijp of 't Zandt als u wilt. We hebben het hier dus zeker niet over heuvels maar hoogteverschillen zijn hier zeker wel te merken. De middeleeuwse kerken van Eenum en Leermens zijn overigens ook de moeite van het bekijken waard. Op de website staan tal van wandelroutes en fietsroutes. Deze plek komt terug in één van deze (wandel)routes. De tweede (fietsroute) gaat niet over de Schansweg maar middels een aanpassing aan die route kan dat wel degelijk.

Wandelen in 't Zandt groen vlak Fietsen in Godlinze


Locatie van de Schansweg

In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart

Filmpjes

Filmpje 1 is gemaakt in Eenum en filmpje 2 in/bij Leermens (beiden begin juni 2021). Het filmpje bij Leermens is overigens gemaakt aan de weg richting Oosterwijtwerd.


Terug naar:

→ Mooie landelijke locaties en paden in Noord Groningen


→ Fivelingo


© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen