Vakantiehuis Allersmaheerd in Ezinge

Vakantiehuis Allersmaheerd boeken in het dorpje Ezinge, Groningen Vakantiehuis Allersmaheerd in het dorpje Ezinge, Groningen Wierde en kerk van Ezinge in Middag-Humsterland, Groningen Middag-Humsterland in de provincie Groningen Allersmaborg in Middag-Humsterland, Groningen Aduarderzijl aan het Reitdiep in Groningen Mooi huis in het dorpje Saaksum, Groningen Het dorpje Niehove in Groningen Café-restaurant bij het Reitdiep in Garnwerd, Groningen Oude Diepje in het Reitdiepgebied, Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het Middag-Humsterland


Allersmaheerd is een boerderij, tevens vakantiehuis aan de rand van het oude dorpje Ezinge, een plaats met een beschermd dorpsgezicht, middeleeuwse kerk en museum. Het vakantiehuis telt 3 slaapkamers waar maximaal 6 personen kunnen overnachten. Het dorpje is onderdeel van het Middag-Humsterland, het oudste cultuurlandschap van West-Europa. Museum Wierdenland vertelt over dit landschap waar - zoals de naam al aangeeft - de nodige wierden (terpen) te zien zijn, vaak met oude kerken er op of naast. Denk ook aan het nabijgelegen Garnwerd, Saaksum en Niehove. Er zijn tevens historische attracties in de omtrek. Denk aan Museum Wierdenland in Ezinge en Landgoed Verhildersum in Leens. Het dorp Winsum, recent nog door de ANWB gekozen tot mooiste dorp van het land bevindt zich ook de buurt, evenals Niehove dus, een dorpje dat een jaar eerder door Elsevier tot mooiste dorpje is gebombardeerd. Een bezoek aan de stad Groningen behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Eten en drinken: In Ezinge kunt uit eten gaan bij café-restaurant de Brug. Niet ver van hier ligt het dorpje Garnwerd en daar zijn drie restaurants. Nog iets verder weg kunt u denken aan de Eisseshof in Niehove en het dorp Winsum waar meerdere restaurants en cafetaria's zijn te vinden.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Ezinge in Groningen Vakantiebestemming Garnwerd in Groningen Vakantiebestemming Winsum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Ezinge ligt aan twee van die routes, beiden een mooie rondwandeling via Feerwerd, Aduarderzijl en Garnwerd. De tweede is alleen iets korter.

Wandelen in Ezinge groen vlak Wandelen in AduarderzijlFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Ezinge ligt aan één van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

groen vlak Fietsen in het Middag-Humsterland groen vlak

Filmpjes

Filmpje 1 is gemaakt bij de kerk op de wierde van Ezinge en filmpje 2 bij de eveneens nabijgelegen Allersmaborg. Beide filmpjes zijn eind juli 2021 gemaakt.


Terug naar bestemming:

→ Het dorp Ezinge

→ Middag-Humsterland en het ReitdiepgebiedTerug naar accommodaties:

→ Vakantiehuizen en appartementen in Noord Groningen

© 2020-2022 — Ontdek Noord Groningen