B&B Batenborg

Kamer boeken in b&b de Batenborg in Winsum, Groningen B&B De Batenborg in Winsum, Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Herberg, molen en markt in Winsum, Groningen Oude Diepje in het Reitdiepgebied, Groningen Molen en kanaal van Mensingeweer, Groningen Middag-Humsterland in de provincie Groningen Het Reitdiepgebied bij het dorpje Garnwerd, Groningen Schoolgebouw van Groot Wetsinge in Groningen Wierde en kerk van Ezinge in Middag-Humsterland, Groningen Brug, molen en restaurant van Onderdendam in Groningen Boerderij op het Hogeland van Groningen Kerk en molen van Eenrum op het Hogeland van Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten vlakbij Winsum - mooiste dorp van Nederland


De Batenborg is een monumentale boerderij aan het Winsumerdiep, vlakbij het dorp Winsum. U kunt hier een tweepersoonskamer kiezen maar het heeft ook een appartement (studio) dat geboekt kan worden. Let op: u kunt hier minimaal 2 nachten boeken. Het dorp is recent in 2020 door de ANWB nog uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland. Daar zijn ook verschillende horecagelegenheden. De landelijk gelegen accommodatie staat op een paar kilometer van het centrum van het dorp maar op een steenworp afstand van het Pieterpad. Deze streek heet het Reitdiepgebied, één van de oudste cultuurlandschappen van Europa. Bezoek de wierdedorpjes met haar middeleeuwse kerken in de omgeving maar ook de stad Groningen kunt u bezoeken. Vanuit Winsum kan dat eventueel ook prima per trein of bus. Een dagje naar het eiland Borkum kan ook. De trein rijdt enkele keren per dag door naar de Eemshaven waar die boot vertrekt.

Eten en drinken: Uit eten gaan in het nabijgelegen Winsum kan prima. Er zijn verschillende restaurants in het centrum van het dorp, ook cafetaria's, pizzeria's en ook een chinees-indisch restaurant. In de directe omtrek zou u ook uit eten kunnen gaan in Baflo, Eenrum, Garnwerd en Onderdendam. Genoeg keus.


Dit hotel komt ook voor in de Autorondreis door Noord Groningen


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Winsum in Groningen Vakantiebestemming Garnwerd in Groningen Vakantiebestemming Eenrum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Winsum ligt aan acht van die routes waaronder het wel bekende Pieterpad. De Batenborg staat net een klein eindje buiten Winsum dus sommige routes zullen daardoor langer worden dan hieronder beschreven. Routes drie en vier gaan van Baflo naar Winsum (elk via een ander traject) dus dient u eerst de trein pakken naar Baflo en daarna teruglopen. De route naar Usquert eindigt bij het treinstation en daar neemt u de trein terug naar Winsum. Een andere route begint in Sauwerd, ook een dorp met een treinstation. Wilt u een etappe van het Pieterpad bewandelen? Loop dan over het Hogeland naar Pieterburen en neem vervolgens de bus terug (kan ook al in Eenrum) of kies de andere etappe door het Reitdiepgebied naar de stad Groningen en pak daar de bus of trein terug.

Wandelen in Schouwerzijl Wandelen in Wildeveld Wandelen in Mensingeweer Wandelen in Tinallinge Winterwandelen in het Reitdiepgebied Wandelen over het Pieterpad in Groningen Wandelen in Groot Maarslag groen vlak Wandelen in WinsumFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Batenborg ligt aan/vlakbij drie van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen langs boerderijen in het Reitdiepgebied en het Centrale Woldgebied Fietsen in het Middag-Humsterland Fietsen op het Hogeland

Filmpjes

Vlakbij zijn enkele mooie locaties te vinden. Drie daarvan ziet u op de filmpjes hieronder. Filmpje 1 is gemaakt vanaf de Jeneverbrug en kijkt uit op het Winsumerdiep met daaromheen het beschermde dorpsgezicht van Winsum en Obergum. Filmpje 2 laat de Torenkerk van Winsum zien van binnen en van buiten. Filmpje 3 is gemaakt vanaf de Boog in het centrum. Filmpje 4 is van het eveneens nabij gelegen Maarhuizen, een stukje landelijke natuur van Staatsbosbeheer bij boerderij de Enne Jans Heerd. Alle filmpjes zijn gemaakt in juni, juli en augustus 2021.


Terug naar bestemming:

→ Het dorp Winsum

→ Middag-Humsterland en het ReitdiepgebiedTerug naar accommodaties:

→ B&B's in Noord Groningen

→ Fraaie b&b's op het Groninger platteland

→ B&B's en appartementen in een boerderij

© 2020-2023 — Ontdek Noord Groningen