B&B de Twee Paardjes

Kamer boeken bij B&B de Twee Paardjes in Warffum, Groningen B&B de Twee Paardjes in Warffum, Groningen Pittoresk huisje en bruggetje in het dorp Warffum, Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, Groningen Witte kerk van Breede vlakbij Warffum in Groningen Het dorpje Den Andel in Groningen Villa's in Usquert, Hogeland van Groningen Het dorpje Saaxumhuizen in Groningen Zeehondencentrum Pieterburen in Groningen De historische Menkemaborg in Uithuizen Noordpolderzijl aan de kust van Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Boerderij op het Hogeland van Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het dorp Warffum


De Twee Paardjes is bed and breakfast in het dorp Warffum op Groninger Hogeland. Het dorp heeft enkele blikvangers en die zijn beiden op de dorpswierde te vinden, de grootste wierde van Groningen. Daar staat een middeleeuwse kerk en op een steenworp afstand het Openluchtmuseum het Hoogeland, een prachtige historische trekpleister. In de buurt vindt u bijvoorbeeld ook Pieterburen met haar zeehondencentrum en Domies Toen, het dorp Usquert met haar mooie villa's en Uithuizen waar u de Menkemaborg kunt bezoeken. U zit hier in het verre noorden dus de kust is ook niet ver weg. Het mooie Noordpolderzijl is dichtbij. U kunt ook de auto één of twee dagen laten staan want Warffum heeft een directe treinverbinding met zowel de stad Groningen als de Eemshaven, waar de veerboot aansluitend vertrekt naar het eiland Borkum.

Eten en drinken: In Warffum vindt u verschillende locaties waar u kunt eten en drinken. Zo is er een cafetaria, een Chinees restaurant en u kunt ook plaatsnemen in het Spijslokaal, het grandcafé van het Openluchtmuseum het Hoogeland. Dat eetcafé is ook los van de historische attractie te bezoeken. De eigen ingang zit aan het smalle Oosterkerkpad. Warffum heeft ook een supermarkt. Vanzelfsprekend zijn er in andere plaatsen in Noord Groningen nog meer mogelijkheden.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Warffum in Groningen Vakantiebestemming Usquert in Groningen Vakantiebestemming Pieterburen in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroute)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Warffum ligt aan drie van die routes waarvan de eerste een rondwandeling is via het kleine Breede. De tweede gaat van a naar b, namelijk van Warffum naar Baflo via Den Andel, Saaxumhuizen en Eenrum. Na afloop neemt u de trein terug naar Warffum, een ritje van slechts 5 minuten. De derde gaat ook van a naar b en staat in het teken van fraaie boerderijen. De gehele boerderijenroute neemt 35 km in beslag maar de wandelaar kan ook de eerste 5, 10 of 15 kilometer naar Usquert, Uithuizen of Uithuizermeeden lopen, het traject waar de meeste herenboerderijen te zien zijn. Na afloop neemt u in de genoemde plaatsen de trein terug.

Wandelen in Breede Wandelen in Saaxumhuizen Wandelen in Westernieland groen vlak Wandelen langs boerderijen op het Hogeland groen vlakFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het dorp Warffum ligt aan drie van die routes. De eerste twee routes overlappen elkaar voor een deel. De eerste 10 a 15 kilometer zijn er prachtige boerderijen te zien in dit deel van het Hogeland. De eerste route buigt op den duur noordwaarts af naar de kust, de tweede blijft in het binnenland. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen bij de Noordkaap Fietsen langs boerderijen op het Hogeland Fietsen op het Hogeland

Filmpje(s)

Filmpje 1 is gemaakt bij schutsluis 't verloat in Warffum (begin juli 2021), filmpje 2 bij Openluchtmuseum het Hoogeland (half juli 2021).


Terug naar bestemming:

→ Het dorp Warffum

→ Het HogelandTerug naar accommodaties:

→ B&B's in Noord Groningen

© 2020-2023 — Ontdek Noord Groningen