B&B Groningen Buiten

B&B Groningen Buiten vlakbij Zuidhorn aan het van Starkenborghkanaal, Groningen Van Starkenborghkanaal bij Aduard, Groningen Hotel boeken via Ontdek Noord Groningen Mooi gebouw aan de Gast in Zuidhorn, Groningen Straat en molen Fortuna in Noordhorn, Groningen Kerkje Harkema bij Den Ham in Groningen Straat met oude huizen in Aduard, Groningen Middag-Humsterland in de provincie Groningen De skyline van Niehove in Middag-Humsterland, Groningen Wierde en kerk van Ezinge in Middag-Humsterland, Groningen Kerk en boerderij in dorpje Den Horn, Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Landelijk overnachten aan het Van Starkenborghkanaal

Groningen Buiten is een bed and breakfast op het platteland vlakbij het relatief grote dorp Zuidhorn en aan het brede van Starkenborghkanaal. Vroeger heette dit water het Hoendiep en zo heet de weg waar de b&b aan ligt nog steeds. De b&b bevindt zich in een mooie boerderij waarvan er kamers zijn te boeken in het huis maar ook studio-appartementen in de voormalige stallen. U zit hier zowat aan de rand van het Middag-Humsterland, het oudste cultuurlandschap van Europa waar u fraaie wierdedorpjes met oude kerken kunt bekijken zoals in Niehove, Ezinge en Garnwerd. Ook zit u hier vlakbij Aduard waar u het Kloostermuseum kunt bezoeken waar tegenover het laatste overblijfsel van de vroeger beroemde abdijkerk te zien is. De b&B ligt overigens zelf in het cultuurlandschap het Westerkwartier maar dat gebied wordt hier op de website over Noord Groningen verder niet behandeld. U kunt daar oa. Landgoed Nienoord (Leek) bezoeken, een historische attractie maar tevens een familiepark geschikt voor kinderen. De stad Groningen kunt u uiteraard ook bezoeken. U zou dan eventueel ook kunnen parkeren bij het station van Zuidhorn en dan per trein afreizen naar de stad.

Eten en drinken: u kunt uit eten in het nabijgelegen dorp Zuidhorn want dat heeft meerdere restaurants. U vindt bijvoorbeeld ook opties in de kleine dorpjes Enumatil en Briltil.


Boeken en/of meer informatie?


Hotel
fotoDe locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Zuidhorn in Groningen Vakantiebestemming Aduard in Groningen Vakantiebestemming stad GroningenFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. B&B Groningen Buiten ligt op zeer korte afstand van één van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

groen vlak Fietsen in het Middag-Humsterland en het Westerkwartier groen vlak
Terug naar bestemming:

→ Het dorp Zuidhorn

→ Middag-Humsterland en het ReitdiepgebiedTerug naar accommodaties:

→ B&B's in Noord Groningen

→ Fraaie b&b's op het Groninger platteland

→ B&B's en appartementen in een boerderij

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen