Hotel het Gemeentehuis

Kamer boeken in Hotel het Gemeentehuis in Uithuizen, Groningen Winkelstraat in het dorp Uithuizen, Groningen De historische Menkemaborg en het Schathoes in Uithuizen, Groningen Landschap het Hogeland van Groningen Kerk van Uithuizermeeden in Groningen Rensumaborg in het dorp Uithuizermeeden, Groningen Monumentale boerderij in De Streek vlakbij Usquert in Groningen Villa's in Usquert, Hogeland van Groningen Molen in het openluchtmuseum van Warffum in Groningen De Noordkaap op de dijk van het Hogeland in Groningen Noordpolderzijl aan de kust van Groningen Theeschenkerij op het Landgoed Ewsum in Middelstum, Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Eten en slapen in het dorp Uithuizen


Hotel het Gemeentehuis is een accommodatie pal in het centrum van Uithuizen, één van de grotere dorpen op het Groninger Hogeland. Het is tevens een restaurant. Dit is tevens een plaats met een prominente historische trekpleister want de Menkemaborg is hier ook gesitueerd. In deze contreien zijn daarnaast tal van oude kerken te zien zoals in dit dorp maar ook in het nabijgelegen Uithuizermeeden, Oldenzijl en Zandeweer om er enkelen te noemen. Ook zijn er de nodige monumentale here of villaboerderijen te zien. Rijdt of fiets over de secundaire weg naar Usquert en u ziet er rechts van u een aantal voorbij schieten. De kust is hier niet ver weg en ook het Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum niet. De stad Groningen kunt u uiteraard ook bezoeken en dat kan ook per spoor. Vanuit Uithuizen kunt u namelijk direct en frequent met de trein in de grote stad komen. Een dagje naar het eiland Borkum kan ook. De trein rijdt enkele keren per dag door naar de Eemshaven waar die boot vertrekt.

Eten en drinken: In Uithuizen vindt u een supermarkt en meerdere locaties om te gaan eten. Dan kan uiteraard hier in het hotel maar u kunt ook naar een pizzeria, grillroom, een chinees-indisch restaurant, een cafetaria en u zou ook kunnen gaan eten in het Schathoes van de Menkemaborg. Het restaurant is ook los van de historische attractie te bezoeken. Vanzelfsprekend zijn er in andere plaatsen in Noord Groningen nog meer mogelijkheden.

Dit hotel komt ook voor in Wandelvakantie in Noord Groningen


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Uithuizen in Groningen Vakantiebestemming Usquert in Groningen Vakantiebestemming Warffum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Uithuizen ligt aan vier van die routes die allen langs de Menkemeborg langs komen. De eerste twee trajecten gaan van a naar b waarbij je in Usquert de trein terug (5 minuten) kunt pakken. De derde is een rondwandeling via Uithuizermeeden. De vierde is een wandelroute langs een flink aantal prachtige boerderijen en kan varieren in lengte. De fietsvariant is wat te lang. Begin in Warffum en loop via Usquert naar Uithuizen, mogelijk met een uitbreiding richting Uithuizermeeden.

Wandelen op het Hogeland Wandelen op het Hogeland in de winter Wandelen in Uithuizen groen vlak Wandelen langs boerderijen op het Hogeland groen vlakFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Uithuizen ligt aan drie van deze routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen. Hieronder ziet u ook weer de boerderijenroute staan maar dan voor de fietser. Een tocht door de graanschuur van Nederland.

Fietsen bij de Noordkaap Fietsen langs boerderijen op het Hogeland Fietsen in Middelstum

Filmpje(s)

Filmpje 1 is gemaakt bij de Menkemaborg in Uithuizen (begin juli 2021). Filmpje 2 is gemaakt bij het Uithuizerwad aan de kust, een natuurgebied. Dat is wel een eind in noordelijke richting rijden of fietsen (half juli 2021).


Terug naar:

→ Uithuizen

→ Het Hogeland

→ Hotels en herbergen in Noord Groningen

© 2020-2023 — Ontdek Noord Groningen