Hotel Marenland

Kamer boeken bij Hotel Marenland in Winsum, Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Herberg, molen en markt in Winsum, Groningen Oude Diepje in het Reitdiepgebied, Groningen Molen en kanaal van Mensingeweer, Groningen Middag-Humsterland in de provincie Groningen Het Reitdiepgebied bij het dorpje Garnwerd, Groningen Schoolgebouw van Groot Wetsinge in Groningen Wierde en kerk van Ezinge in Middag-Humsterland, Groningen Brug, molen en restaurant van Onderdendam in Groningen Boerderij op het Hogeland van Groningen Kerk en molen van Eenrum op het Hogeland van Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten aan het Winsumerdiep in Winsum


Hotel Marenland staat in het dorp Winsum, de plaats die in 2020 door de ANWB is uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland. Het hotel biedt tevens kamers waar vier personen kunnen overnachten en bevindt zich aan het Winsumerdiep waar u mooi kunt varen. Op het terrein treft u ook een restaurant met terras, een camping, een jachthaven, passantenhaven en u kunt er bootjes en kano's huren. Dit dorp is ook gesitueerd langs het Pieterpad. Naast Winsum mag het omliggende landschap ook genoemd worden. Deze streek heet het Reitdiepgebied, één van de oudste cultuurlandschappen van Europa. Bezoek de wierdedorpjes met haar middeleeuwse kerken, het eveneens oude Middag-Humsterland en het Hogeland verder naar het noorden. De stad Groningen kunt u uiteraard ook bezoeken. Dat kan ook prima per trein of bus. Een dagje naar het eiland Borkum kan ook. De trein rijdt enkele keren per dag door naar de Eemshaven waar die boot vertrekt.

Eten en drinken: Uit eten gaan in Winsum kan prima. U kunt plaatsnemen bij het restaurant van het hotel maar er zijn ook verschillende opties in het centrum van het dorp, ook cafetaria's, pizzeria's en ook een chinees-indisch restaurant. In de directe omtrek zou u ook uit eten kunnen gaan in Baflo, Eenrum, Garnwerd en Onderdendam. Genoeg keus.

Dit hotel komt ook voor in Actieve vakantie in Noord Groningen met het OV

en ook in Wandelvakantie in Noord Groningen


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Winsum in Groningen Vakantiebestemming Garnwerd in Groningen Vakantiebestemming Eenrum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Winsum ligt aan acht van die routes waaronder het wel bekende Pieterpad. Routes drie en vier gaan van Baflo naar Winsum (elk via een ander traject) dus dient u eerst de trein pakken naar Baflo en daarna teruglopen. De route naar Usquert eindigt bij het treinstation en daar neemt u de trein terug naar Winsum. Een andere route begint in Sauwerd, ook een dorp met een treinstation. Wilt u een etappe van het Pieterpad bewandelen? Loop dan over het Hogeland naar Pieterburen en neem vervolgens de bus terug (kan ook al in Eenrum) of kies de andere etappe door het Reitdiepgebied naar de stad Groningen en pak daar de bus of trein terug.

Wandelen in Schouwerzijl Wandelen in Wildeveld Wandelen in Mensingeweer Wandelen in Tinallinge Winterwandelen in het Reitdiepgebied Wandelen over het Pieterpad in Groningen Wandelen in Groot Maarslag groen vlak Wandelen in WinsumFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Hotel Marenland ligt aan drie van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen in het Middag-Humsterland Fietsen op het Hogeland Fietsen langs boerderijen in het Reitdiepgebied en het Centrale Woldgebied

Filmpjes

Filmpje 1 is gemaakt vanaf de Jeneverbrug en kijkt uit op het Winsumerdiep met daaromheen het beschermde dorpsgezicht van Winsum en Obergum. Links ziet u de korenmolen de Vriendschap en rechts korenmolen de Ster. Filmpje 2 is van eind juni en is gemaakt bij en in de middeleeuwse Torenkerk. Filmpje 3 is gemaakt bij de Boog over het Winsumerdiep, in het dorpshart en dat geldt ook voor filmpje 4. De filmpjes zijn gemaakt in juni, juli en augustus 2021.


Terug naar:

→ Het dorp Winsum

→ Middag-Humsterland en het Reitdiepgebied

→ Hotels en herbergen in Noord Groningen

© 2020-2023 — Ontdek Noord Groningen