Hotel Miss Blanche

Kamer boeken in Hotel Miss Blanche aan het Hoge der A in de stad Groningen Hotel Miss Blanche aan het Hoge der A in de stad Groningen Kerst in Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen De Grote Markt in de stad Groningen Prinsenhof in de stad Groningen Turfstraat in de stad Groningen De Prinsentuin in de stad Groningen Het Groninger Museum in de stad Groningen Het Forum en de Martinitoren in de stad Groningen Stadspark en Gasunie-gebouw in de stad Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, Groningen De historische Menkemaborg en het Schathoes in Uithuizen, Groningen Schilderachtig straatje in Appingedam, Groningen

Overnachten aan het pittoreske Hoge der A


Hotel Miss Blanche is gesitueerd aan het Hoge der A, een straat met monumentale gebouwen en pakhuizen aan het kanaal/water de A. Dit is ook vlakbij de mooie Brugstraat, de universiteit en de rest van het centrum. In het centrum vindt u een bruisend stadsleven met tal van horeca, winkels en bezoekersattracties. Behalve de beroemde toren zijn dat oa. het iconische Groninger Museum en het nieuwe moderne Forum Groningen, een gebouw dat oa. ruimte biedt aan de bibliotheek, een bioscoop, horeca en Storyworld: het Nederlandse museum voor strips, animatie en games. Ook is er een dakterras met rooftop cinema en een prachtig uitzicht over de stad. Reist u met het openbaar vervoer? Ook dan kunt u oa. per trein mooie uitstapjes maken naar het Groninger platteland. U kunt ergens ter plekke gaan wandelen maar ook pittoreske locaties bezoeken. Denk aan het dorp Winsum ('s lands mooiste sinds 2020), het oude stadje Appingedam, het Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum en de Menkemaborg in Uithuizen.

Hotel Miss Blanche staat aan het Hoge der A en daar vindt in aanloop naar de kerst ook het gezellige Winterwelvaart plaats. Dat is een driedaagse kerstmarkt met gezelligheid en optredens. Kijk en lees hier verder over dit evenement:

Kerst(sfeer) en Winterwelvaart in GroningenDe locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Meer info over Groningen + uitstapjes in de omgeving

Winsum, Warffum, Uithuizen en Appingedam zijn plaatsen in Noord Groningen die interessant kunnen zijn voor een uitstapje met de trein. U kunt daar direct en zeer frequent met de trein komen. Warffum is de locatie van het Openluchtmuseum het Hoogeland, de Menkemaborg staat in het dorp Uithuizen.


Vakantiebestemming stad Groningen Vakantiebestemming Winsum in Groningen Vakantiebestemming Warffum in Groningen Vakantiebestemming Uithuizen in Groningen groen vlak Vakantiebestemming Onderdendam in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroute)

Op de website staan de nodige wandelroutes, ook voor de stad Groningen. De eerste is een niet al te lang traject door en langs het centrum van de stad zodat u de nodige leuke straatjes en havens zult zien. De tweede is een langere route waarbij u eerst de bus pakt naar het natuurgebied de Onlanden waar de route begint. Via de groene zones in de stad wandelt u terug naar het centrum. De derde is het bekende Pieterpad. Als u een etappe daar van wilt lopen, neem dan eerst de trein naar het dorp Winsum en loop dat Pieterpad dan in zuidwaartse richting totdat u weer terug bent in de stad.

Wandelen in de binnenstad van Groningen Wandelen in Groningen Wandelen over het Pieterpad in Groningen


Wandelroutes in Noord Groningen (in combinatie met de trein)

Hieronder ziet u een hoop wandelroutes die u op het Noord Groninger platteland zou kunnen volgen. Het Pieterpad hierboven hoort daar ook bij. Alle routes beginnen en eindigen bij treinstations waar u direct vanuit de stad Groningen kunt komen. Van maandag t/m zaterdag rijden de treinen elk half uur, op zondag elk uur. De eerste zeven wandelroutes bevinden zich langs de spoorlijn richting Roodeschool/Eemshaven, de laatste zes langs die richting Delfzijl.


Wandelen in het Reitdiepgebied Wandelen in Schouwerzijl Wandelen in Mensingeweer Wandelen in Saaxumhuizen Wandelen in Breede Wandelen op het Hogeland Wandelen in Uithuizen Wandelen in Westerdijkshorn Wandelen in Zeerijp Wandelen op Ekenstein Wandelen in Lutjerijp Wandelen op Ekenstein groen vlak Wandelen in Appingedam groen vlak

Filmpje

Het filmpje is vlakbij het hotel gemaakt bij Café de Sleutel (sinds 1659) bij de bocht waar het Hoge der Aa overgaat in de Noorderhaven, eveneens een fraai historisch stukje Groningen.


groen vlak
Terug naar bestemming:

→ De stad GroningenTerug naar accommodaties:

→ Hotels en herbergen in Noord Groningen

→ Monumentale hotels (Stad en Ommeland)

© 2020-2023 — Ontdek Noord Groningen