B&B Koningin van Pieterburen

Kamer boeken bij b&b Koningin van Pieterburen, Groningen Historisch huis en b&b in Pieterburen, Groningen Zeehondencentrum Pieterburen in Groningen Het dorpje Westernieland in Groningen Het dorpje Den Andel in Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, Groningen Het dorpje Saaxumhuizen in Groningen Kerk en molen van Eenrum op het Hogeland van Groningen De borg van Landgoed Verhildersum in Leens, Groningen Noordpolderzijl aan de kust van Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Boerderij op het Hogeland van Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het dorpje Pieterburen


Koningin van Pieterburen is een bijzonder vrolijke b&b in het gelijknamige dorp. Pieterburen bevindt zich op het Groninger cultuurlandschap Het Hogeland. Dit dorp is om meerdere redenen interessant voor toeristen. U vindt hier het Zeehondencentrum Pieterburen, de fraaie middeleeuwse Petruskerk, de botanische Domies Toen en een bezoekerscentrum van Waddenkust. Wadlopen is hier een populaire activiteit maar dat geldt ook voor gewoon wandelen want het bekende Pieterpad start (of eindigt) hier. Daarnaast vindt u in de regio tal van oude kerken om te bezichtigen zoals hier in Pieterburen maar bijvoorbeeld ook in nabij gelegen plaatsen als Westernieland, Den Andel, Hornhuizen, Leens en Warffum. In de laatste twee plaatsen kunt u tevens een historische attractie bezichtigen, namelijk Landgoed Verhildersum en Openluchtmuseum het Hoogeland. Een uitstapje naar het prachtige dorp Winsum kan bijvoorbeeld ook, net als een dagje Schiermonnikoog vanuit Lauwersoog en uiteraard de stad Groningen.

Eten en drinken: In het dorp kunt u bij Restaurant Waddengenot uit eten gaan. Dat kan ook in het nabijgelegen Westernieland bij de Oude Smidse. Verder kan het in de nabije omgeving oa. in Molenrij, Kloosterburen en in Eenrum waar meerdere opties zijn. In Pieterburen kunt u ook plaatsnemen bij de theeschenkerij bij Domies Toen.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Pieterburen in Groningen Vakantiebestemming Eenrum in Groningen Vakantiebestemming Warffum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Pieterburen ligt aan twee van die routes waaronder het wel bekende Pieterpad. Dat is de eerste etappe van 's lands meest bekende meerdaagse wandelroute. Bij eindpunt Winsum kunt u eventueel met de bus terug naar Pieterburen (Qbuzz lijn 68). Route twee is een mooie rondwandeling via Westernieland, Saaxumhuizen en Eenrum.

Wandelen in Pieterburen groen vlak Wandelen over het Pieterpad in GroningenFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het dorp Pieterburen ligt aan twee van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen op het Hogeland groen vlak Fietsen in Pieterburen
Terug naar:

→ Pieterburen

→ Het Hogeland

→ B&B's in Noord Groningen

© 2020-2023 — Ontdek Noord Groningen