B&B Lentemaheerd

Kamer boeken in de Lentemaheerd in Uithuizermeeden, Groningen Kerk van Uithuizermeeden in Groningen Rensumaborg in het dorp Uithuizermeeden, Groningen Landschap het Hogeland van Groningen Winkelstraat in het dorp Uithuizen, Groningen De historische Menkemaborg en het Schathoes in Uithuizen, Groningen Villa's in Usquert, Hogeland van Groningen Molen in het openluchtmuseum van Warffum in Groningen De Noordkaap op de dijk van het Hogeland in Groningen Noordpolderzijl aan de kust van Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Landelijk overnachten in Uithuizermeeden


De Lentemaheerd is een fraaie boerderij die is ingericht met accommodaties op basis van bed and breakfast. Op het terrein bevindt zich ook nog een prima camping. Het landgoed is gesitueerd aan de rand van Uithuizermeeden op het Hogeland van Groningen. In dit dorp vindt u een zeer mooie witte middeleeuwse kerk en de Rensumaborg die niet te bezichtigen is maar waar u wel over de bospaden kunt wandelen. De prachtige Menkemaborg die in het nabijgelegen Uithuizen te vinden is, is wel een historische bezoekersattractie. In deze contreien zijn tevens tal van oude kerken te zien zoals hier in Uithuizermeeden maar bijvoorbeeld ook in Uithuizen, Oldenzijl en Zandeweer om er enkelen te noemen. Rijd, fiets of wandel noordwaarts en u komt langs uitgestrekte akkers al vrij snel bij de dijk en dus de Waddenzee uit. De stad Groningen kunt u uiteraard ook bezoeken en dat kan ook per spoor. Vanuit Uithuizermeeden of het eveneens nabij gelegen Roodeschool kunt u namelijk direct en frequent met de trein naar de grote stad reizen. Een dagje naar het eiland Borkum kan ook per trein. De trein rijdt enkele keren per dag door naar de Eemshaven waar die boot vertrekt.

Eten en drinken: In Uithuizermeeden vindt u onder andere een cafetaria/lunchroom en een supermarkt. In het nabijgelegen Uithuizen vindt u nog meer opties. Zo zou u ook kunnen gaan eten in het Schathoes van de Menkemaborg. Het restaurant is ook los van de historische attractie te bezoeken. Vanzelfsprekend zijn er in andere plaatsen in Noord Groningen nog meer mogelijkheden.

Dit hotel komt ook voor in Actieve treinvakantie in Noord Groningen


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Uithuizen in Groningen Vakantiebestemming Usquert in Groningen Vakantiebestemming Warffum in GroningenWandelroute (ook in te vullen als korte fietsroute)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Het dorp ligt aan twee van die routes. Dat is een rondwandeling vanuit Uithuizen langs de Menkemaborg en het landgoed van de Rensumaborg in Uithuizermeeden. De tweede is een wandelroute langs een flink aantal prachtige boerderijen en kan varieren in lengte. De fietsvariant is wat te lang. Begin in Warffum en loop via Usquert en Uithuizen naar Uithuizermeeden. Beginnen in Usquert kan ook maar dan mist u de fraaie herenboerderijen langs de Wadwerderweg. Loppersum bevindt zich aan een andere spoorlijn dus als u de derde route wilt lopen dan neemt u eerst de trein naar Sauwerd en stapt daar over op de trein naar Loppersum.

Wandelen in Uithuizen Wandelen langs boerderijen op het Hogeland Wandelen in 't ZandtFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Uithuizermeeden ligt aan de eerste twee hieronder beschreven routes. Hieronder ziet u ook weer de boerderijenroute staan maar dan voor de fietser. Een tocht door de graanschuur van Nederland. De vierde komt door Roodeschool, een dorpje dat ook vlakbij de Lentemaheerd ligt. De vierde is de Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen bij de Noordkaap Fietsen in Middelstum Fietsen langs boerderijen op het Hogeland groen vlak Fietsen in Oosteinde groen vlak

Filmpje(s)

Filmpje 1 is gemaakt bij de Mariakerk in Uithuizermeeden. De daarop volgende filmpjes zijn in de buurt gemaakt: nummer 2 bij de Menkemaborg in Uithuizen en nummer 3 bij het Uithuizerwad aan de kust, een natuurgebied in het fraaie uitgestrekte polderland ten noorden van de Lentemaheerd.


groen vlak
Terug naar:

→ Het Hogeland

→ B&B's in Noord Groningen

→ B&B's en appartementen in een boerderij

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen