Vakantiehuis Lutje Hoeske

Vakantiehuis boeken bij het Lutje Hoeske in Tinallinge, Groningen Het dorpje Tinallinge op het Hogeland van Groningen Kerk van Baflo op het Hogeland van Groningen Het dorpje Den Andel in Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, Groningen Zeehondencentrum Pieterburen in Groningen Het dorpje Saaxumhuizen in Groningen Kerk en molen van Eenrum op het Hogeland van Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Brug, molen en restaurant van Onderdendam in Groningen Boerderij op het Hogeland van Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het kleine dorpje Tinallinge


Lutje Hoeske is een pittoresk vakantiehuisje op het Groninger Hogeland. Waarschijnlijk dient u minimaal 3 nachten te boeken. Bekijk de beschikbaarheid en u ziet het vanzelf. Het is gesitueerd in het kleine dorpje Tinallinge waar ook een middeleeuwse kerk staat. Op slechts 1,5 kilometer vindt u in het grotere Baflo enkele horecagelegenheden, een supermarkt en een treinstation. In deze streek zijn oa. vele middeleeuwse kerken te zien, zoals bijvoorbeeld hier in Tinallinge, Baflo, Warffum, Den Andel, Westernieland, Eenrum en Winsum. Daarnaast zijn er ook bekende trekpleisters in de directe omgeving. Denk aan oa. Zeehondencentrum Pieterburen, Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum, de Menkemaborg in Uithuizen en het beschermde dorpsgezicht van Winsum dat recent door de ANWB nog gekozen is tot mooiste dorp van Nederland. Een dagje de stad Groningen bezoeken kan uiteraard ook en dat kan zelfs per trein want het nabijgelegen Baflo heeft een treinstation vanwaar u direct naar de stad kunt reizen. U kunt ook de andere kant op: in de Eemshaven vertrekt namelijk aansluitend de veerboot naar het eiland Borkum.

Eten, drinken en boodschappen: Boodschappen doen in de supermarkt kan in het nabijgelegen Baflo, of iets verder weg met name in Winsum. In Winsum zit ook de Fluitekruid, een winkel voor biologische levensmiddelen. Uit eten gaan in de directe omgeving kan in Baflo waar u bij het treinstation zowel Grandcafé de Hoek als Pizzeria Da Giampaolo vindt. In Winsum zijn meerdere opties in de vorm van restaurants, cafetaria's, pizzeria's en ook een chinees-indisch restaurant. Overdag kunt u ook eten in Grand Café het Spijslokaal in Warffum dat onderdeel uitmaakt van Openluchtmuseum het Hoogeland maar dat ook een eigen ingang heeft. Restaurants zijn er ook in iets wijdere omtrek zoals in Eenrum en Onderdendam. Voor een warme bakker kunt u bijvoorbeeld terecht in Winsum, daar zijn twee bakkerijen.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Winsum in Groningen Vakantiebestemming Warffum in Groningen Vakantiebestemming Eenrum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Tinallinge bevindt zich aan één van die routes, de eerste hieronder. Volg dat traject naar Winsum, neem daar de trein terug (5 minuten) naar Baflo en loop de laatste 1,5 kilometer terug naar Tinallinge. Ook de andere drie routes gaan van treinstation naar treinstation. De eerste route gaat via Mensingeweer (en mogelijk Eenrum) naar Winsum en de tweede en derde van Warffum via Den Andel, Saaxumhuizen en Eenrum naar Baflo. Het treinritje duurt telkens maar 5 minuten.

Wandelen in Tinallinge Wandelen in Mensingeweer Wandelen in Saaxumhuizen groen vlak Wandelen in Westernieland groen vlakFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het dorp Tinallinge ligt op enkele kilometers van één van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

groen vlak Fietsen op het Hogeland groen vlak

Filmpje(s)

Het filmpje is begin oktober 2021 gemaakt in Tinallinge.


groen vlak
Terug naar bestemming:

→ Terug naar het HogelandTerug naar accommodaties:

→ Vakantiehuizen en appartementen in Noord Groningen

→ Sfeervolle vakantiehuizen en appartementen (Stad en Ommeland)

© 2020-2023 — Ontdek Noord Groningen