Market Hotel

Kamer boeken bij het Market Hotel bij de Grote Markt in de stad Groningen De Grote Markt in de stad Groningen Turfstraat in de stad Groningen De Prinsentuin in de stad Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen Het Groninger Museum in de stad Groningen Het Forum en de Martinitoren in de stad Groningen Stadspark en Gasunie-gebouw in de stad Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, Groningen De historische Menkemaborg en het Schathoes in Uithuizen, Groningen Schilderachtig straatje in Appingedam, Groningen

Nieuw hotel aan de Grote Markt in Groningen


Het Market Hotel is nieuwe accommodatie in de stad Groningen. Het fraaie viersterrenhotel bevindt zich aan de bekende Grote Markt in het centrum van de stad, dus ook vlakbij tal van fraaie gebouwen en locaties als de Martinitoren, het stadhuis, de Prinsentuin en uiteraard alle winkelstraten. Het heeft een café, restaurant, een bakkerij en wellnessfaciliteiten. Let op: parkeren kan alleen in de buurt en dat is niet goedkoop. Deze fraaie nieuwbouw is in het zelfde tijdvak gebouwd als het Forum Groningen dat hier vlak achter staat, één van de nieuwe iconen van de stad Groningen. Ga eens met de roltrappen naar de top van het dak om van het uitzicht genieten, iets dat uiteraard nóg beter kan op de hoge Martinitoren. Reist u met het openbaar vervoer? Ook dan kunt u oa. per trein mooie uitstapjes maken naar het Groninger platteland. U kunt ergens ter plekke gaan wandelen maar ook pittoreske locaties bezoeken. Denk aan het dorp Winsum ('s lands mooiste sinds 2020), het oude stadje Appingedam, het Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum en de Menkemaborg in Uithuizen.

Dit hotel komt ook voor in Citytrip naar Groningen mét uitstapjes

en ook in Rondreis (ov of auto) langs stad, ommeland en eiland


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Meer info over Groningen + uitstapjes in de omgeving

Winsum, Warffum, Uithuizen en Appingedam zijn plaatsen in Noord Groningen die interessant kunnen zijn voor een uitstapje met de trein. U kunt daar direct en zeer frequent met de trein komen. Warffum is de locatie van het Openluchtmuseum het Hoogeland, de Menkemaborg staat in het dorp Uithuizen.


Vakantiebestemming stad Groningen Vakantiebestemming Winsum in Groningen Vakantiebestemming Warffum in Groningen Vakantiebestemming Uithuizen in Groningen groen vlak Vakantiebestemming Onderdendam in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroute)

Op de website staan de nodige wandelroutes, ook voor de stad Groningen. De eerste is een niet al te lang traject door en langs het centrum van de stad zodat u de nodige leuke straatjes en havens zult zien. De tweede is een langere route waarbij u eerst de bus pakt naar het natuurgebied de Onlanden waar de route begint. Via de groene zones in de stad wandelt u terug naar het centrum. De derde is het bekende Pieterpad. Als u een etappe daar van wilt lopen, neem dan eerst de trein naar het dorp Winsum en loop dat Pieterpad dan in zuidwaartse richting totdat u weer terug bent in de stad.

Wandelen in de binnenstad van Groningen Wandelen in Groningen Wandelen over het Pieterpad in Groningen


Wandelroutes in Noord Groningen (in combinatie met de trein)

Hieronder ziet u een hoop wandelroutes die u op het Noord Groninger platteland zou kunnen volgen. Het Pieterpad hierboven hoort daar ook bij. Alle routes beginnen en eindigen bij treinstations waar u direct vanuit de stad Groningen kunt komen. Van maandag t/m zaterdag rijden de treinen elk half uur, op zondag elk uur. De eerste zeven wandelroutes bevinden zich langs de spoorlijn richting Roodeschool/Eemshaven, de laatste zes langs die richting Delfzijl.


Wandelen in het Reitdiepgebied Wandelen in Schouwerzijl Wandelen in Mensingeweer Wandelen in Saaxumhuizen Wandelen in Breede Wandelen op het Hogeland Wandelen in Uithuizen Wandelen in Westerdijkshorn Wandelen in Zeerijp Wandelen op Ekenstein Wandelen in Lutjerijp Wandelen op Ekenstein groen vlak Wandelen in Appingedam groen vlak

Filmpje

Het filmpje is half september 2021 gemaakt aan de Grote Markt, op een steenworp van het hotel. Leuk te vermelden is dat er plannen liggen om het grote marktplein een plek te maken met veel bomen, fonteinen en bankjes om te zitten. Dat is echter nog niet zeker en toekomstmuziek.


groen vlak
Terug naar bestemming:

→ De stad GroningenTerug naar accommodaties:

→ Hotels en herbergen in Noord Groningen

© 2020-2022 — Ontdek Noord Groningen