Vakantiehuis Op en Bie t Woater (max 6 personen)

Vakantiehuis boeken bij Op en Bie t Woater in Winsum, Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Herberg, molen en markt in Winsum, Groningen Oude Diepje in het Reitdiepgebied, Groningen Molen en kanaal van Mensingeweer, Groningen Middag-Humsterland in de provincie Groningen Het Reitdiepgebied bij het dorpje Garnwerd, Groningen Schoolgebouw van Groot Wetsinge in Groningen Wierde en kerk van Ezinge in Middag-Humsterland, Groningen Brug, molen en restaurant van Onderdendam in Groningen Boerderij op het Hogeland van Groningen Kerk en molen van Eenrum op het Hogeland van Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in Winsum - mooiste dorp van Nederland


Op en Bie t Woater is een vakantiehuis in Winsum, de plaats die in 2020 door de ANWB is uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland. Het huis staat in een pittoresk straatje in het beschermde dorpshart, tevens aan het water van het Winsumerdiep. Als u bij de camping een kano of bootje huurt dan kunt u nog eens langs uw 'eigen' huis varen. Dit dorp is ook gesitueerd langs het Pieterpad. Het huis telt 3 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 6 personen. Naast Winsum mag het omliggende landschap ook genoemd worden. Deze streek heet het Reitdiepgebied, één van de oudste cultuurlandschappen van Europa. Bezoek de wierdedorpjes met haar middeleeuwse kerken, het eveneens oude Middag-Humsterland en het Hogeland verder naar het noorden. De stad Groningen kunt u uiteraard ook bezoeken. Dat kan ook prima per trein of bus. Een dagje naar het eiland Borkum kan ook. De trein rijdt enkele keren per dag door naar de Eemshaven waar die boot vertrekt.

Eten, drinken en boodschappen: Boodschappen doen in de supermarkt kan hier in Winsum dat maar liefst drie supermarkten heeft. In Winsum zit ook de Fluitekruid, een winkel voor biologische levensmiddelen. Uit eten gaan kan hier ook want er zijn meerdere opties in de vorm van restaurants, cafetaria's, pizzeria's en ook een chinees-indisch restaurant. In de directe omtrek zou u ook uit eten kunnen gaan in Baflo, Eenrum, Garnwerd en Onderdendam. Genoeg keus. Voor een warme bakker kunt u ook terecht in Winsum. Er zijn twee bakkerijen.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Winsum in Groningen Vakantiebestemming Garnwerd in Groningen Vakantiebestemming Eenrum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Winsum ligt aan acht van die routes waaronder het wel bekende Pieterpad. Routes drie en vier gaan van Baflo naar Winsum (elk via een ander traject) dus dient u eerst de trein pakken naar Baflo en daarna teruglopen. De route naar Usquert eindigt bij het treinstation en daar neemt u de trein terug naar Winsum. Een andere route begint in Sauwerd, ook een dorp met een treinstation. Wilt u een etappe van het Pieterpad bewandelen? Loop dan over het Hogeland naar Pieterburen en neem vervolgens de bus terug (kan ook al in Eenrum) of kies de andere etappe door het Reitdiepgebied naar de stad Groningen en pak daar de bus of trein terug.

Wandelen in Schouwerzijl Wandelen in Wildeveld Wandelen in Mensingeweer Wandelen in Tinallinge Winterwandelen in het Reitdiepgebied Wandelen over het Pieterpad in Groningen Wandelen in Groot Maarslag groen vlak Wandelen in WinsumFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Op en Bie t Woater ligt aan drie van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen in het Middag-Humsterland Fietsen op het Hogeland Fietsen langs boerderijen in het Reitdiepgebied en het Centrale Woldgebied

Filmpjes

Filmpje 1 is gemaakt vanaf de Jeneverbrug en kijkt uit op het Winsumerdiep met daaromheen het beschermde dorpsgezicht van Winsum en Obergum. Links ziet u de korenmolen de Vriendschap en rechts korenmolen de Ster. Filmpje 2 is gemaakt bij en in de middeleeuwse Torenkerk. Filmpje 3 is gemaakt bij de Boog over het Winsumerdiep, in het dorpshart en dat geldt ook voor filmpje 4. De filmpjes zijn gemaakt in juni, juli en augustus 2021.


Terug naar bestemming:

→ Het dorp Winsum

→ Middag-Humsterland en het ReitdiepgebiedTerug naar accommodaties:

→ Vakantiehuizen en appartementen in Noord Groningen

→ Sfeervolle vakantiehuizen en appartementen (Stad en Ommeland)

© 2020-2023 — Ontdek Noord Groningen