B&B 't Heerehuys

Kamer boeken bij B&B 't Heerehuys in Baflo, Groningen B&B 't Heerehuys in Baflo, Groningen Kerk van Baflo op het Hogeland van Groningen Rasquert op het Hogeland van Groningen Het dorpje Tinallinge op het Hogeland van Groningen Het dorpje Den Andel in Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, Groningen Het dorpje Westernieland in Groningen Zeehondencentrum Pieterburen in Groningen Het dorpje Saaxumhuizen in Groningen Kerk en molen van Eenrum op het Hogeland van Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Boerderij op het Hogeland van Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het dorpje Rasquert


't Heerehuys is een b&b in het dorpje Baflo op het Groninger Hogeland. Het dorp is niet groot maar heeft wel enkele horecagelegenheden. In deze streek zijn oa. vele middeleeuwse kerken te zien, zoals bijvoorbeeld hier in Baflo, Warffum, Den Andel, Westernieland, Eenrum, Winsum en Tinallinge. Daarnaast zijn er ook bekende trekpleisters in de directe omgeving. Denk aan oa. Zeehondencentrum Pieterburen, Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum, de Menkemaborg in Uithuizen en het beschermde dorpsgezicht van Winsum dat recent door de ANWB nog gekozen is tot mooiste dorp van Nederland. Een dagje de stad Groningen bezoeken kan uiteraard ook en dat kan zelfs per trein want Baflo heeft een treinstation vanwaar u direct naar de stad kunt reizen. U kunt ook de andere kant op: in de Eemshaven vertrekt namelijk aansluitend de veerboot naar het eiland Borkum.

Eten en drinken: Uit eten gaan in de directe omgeving kan in het aangrenzende Baflo waar u bij het treinstation zowel Grandcafé de Hoek als Pizzeria Da Giampaolo vindt. In Winsum zijn meerdere opties in de vorm van restaurants, cafetaria's, pizzeria's en ook een chinees-indisch restaurant. Overdag kunt u ook eten in Grand Café het Spijslokaal in Warffum dat onderdeel uitmaakt van Openluchtmuseum het Hoogeland maar dat ook een eigen ingang heeft. Restaurants zijn er ook in de iets wijdere omtrek zoals in Eenrum en Onderdendam.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Winsum in Groningen Vakantiebestemming Warffum in Groningen Vakantiebestemming Eenrum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Baflo bevindt zich aan drie van die routes. Die gaan allen van a naar b, van treinstation naar treinstation. De eerste route gaat via Mensingeweer (en mogelijk Eenrum) naar Winsum, de tweede ook maar dan via Tinallinge en Onderdendam en de derde van Warffum via Den Andel, Saaxumhuizen en Eenrum naar Baflo. De vierde route is vooral geschikt voor mooi droog weer omdat daar vrij lange onverharde passages in zitten. Het treinritje duurt telkens maar 5 minuten.

Wandelen in Mensingeweer Wandelen in Tinallinge Wandelen in Saaxumhuizen groen vlak Wandelen in Westernieland groen vlakFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het dorp Baflo ligt aan één van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

groen vlak Fietsen op het Hogeland groen vlak

Filmpje

Filmpje 1 is begin augustus gemaakt in het aangrenzende Rasquert. Filmpje 2 is begin juli 2021 gemaakt vlakbij Baflo. Dit is het gehucht Lutke Saaxum tussen Baflo en Eenrum.


Terug naar bestemming:

→ Baflo en Rasquert

→ Het HogelandTerug naar accommodaties:

→ B&B's in Noord Groningen

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen