Vakantiehuis het Waddenhuisje

Vakantiehuis het Waddenhuisje in Den Andel, Groningen Het dorpje Den Andel in Groningen Hotel boeken via Ontdek Noord Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, Groningen Het dorpje Westernieland in Groningen Zeehondencentrum Pieterburen in Groningen Het dorpje Saaxumhuizen in Groningen Witte kerk van Breede vlakbij Warffum in Groningen Kerk en molen van Eenrum op het Hogeland van Groningen Kerk van Baflo op het Hogeland van Groningen Noordpolderzijl aan de kust van Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Boerderij op het Hogeland van Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in Den Andel op het Hogeland

Het Waddenhuisje is een fraai vakantiehuis voor vier personen in het dorpje Den Andel. U verblijft zowat naast de fraaie middeleeuwse kerk met haar apart staande toren en ook niet ver van de 19e eeuwse korenmolen. Het huis telt twee slaapkamers. U zit hier in het cultuurlandschap het Hogeland en vlakbij enkele fraaie dorpen als Pieterburen met haar zeehondencentrum en Domies Toen, Eenrum met de Notoarestoen (arboretum) en Abraham's Mostermakerij en Winsum, recent nog verkozen tot mooiste dorp van Nederland. In de omtrek zijn ook tal van oude kerken te zien. Behalve in Den Andel zelf bijvoorbeeld ook in Eenrum, Pieterburen, Westernieland, Baflo en Warffum. In Warffum kunt u tevens Openluchtmuseum het Hoogeland bezichtigen en wat verder weg onder andere de statige Menkemaborg in Uithuizen. Een dagje de stad Groningen bezoeken kan uiteraard ook. De afstanden naar de trekpleisters in Noord Groningen zijn altijd relatief beperkt of zelfs kort.

Eten, drinken en boodschappen: Boodschappen doen in de supermarkt kan in de nabijgelegen dorpen Warffum en Baflo maar ook in het iets verder weg gesitueerde Winsum dat drie supermarkten heeft en ook in Eenrum. Uit eten gaan kan niet in Den Andel maar hier wel vlakbij in de Oude Smidse in Westernieland. Overdag kunt u ook eten in Grand Café het Spijslokaal in Warffum dat onderdeel uitmaakt van Openluchtmuseum het Hoogeland maar dat ook een eigen ingang heeft. In Pieterburen kunt u terecht bij restaurant Waddengenot en in Baflo, Eenrum en Winsum treft u meerdere opties. Voor een warme bakker kunt u terecht in Eenrum en in Winsum. Winsum telt twee bakkerijen. In Pieterburen kunt u ook plaatsnemen bij de theeschenkerij bij Domies Toen.


Boeken en/of meer informatie?


Hotel
fotoDe locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Pieterburen in Groningen Vakantiebestemming Warffum in Groningen Vakantiebestemming Eenrum in GroningenWandelroutes

Op de website staan de nodige wandelroutes. Den Andel ligt aan twee van die routes. Het Rondje Den Andel is een leuke, grotendeels onverharde route rondom het dorp waarbij u over paden langs akkers wandelt en kunt genieten van weidse uitzichten. De tweede gaat van a naar b, namelijk van Warffum naar Baflo via Den Andel, Saaxumhuizen en Eenrum. In dat geval loopt u eerst het deel van de route naar Baflo, neemt daar de trein naar Warffum en wandelt dan het traject terug naar het appartement. Dat geldt ook voor de derde route waar een substantieel deel van het traject onverhard is. Die route komt niet voorbij uw voordeur maar wel hier vlakbij.

Wandelen in Den Andel Wandelen in Saaxumhuizen Wandelen in WesternielandFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het dorpje Den Andel ligt aan één van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

groen vlak Fietsen op het Hogeland groen vlak
Terug naar bestemming:

→ Het HogelandTerug naar accommodaties:

→ Vakantiehuizen en appartementen in Noord Groningen

→ Sfeervolle vakantiehuizen en appartementen (Stad en Ommeland)

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen