Waterhut Aduarderzijl

Waterhut boeken in Aduarderzijl, Noord Groningen Aduarderzijl aan het Reitdiep in Groningen Allersmaborg in Middag-Humsterland, Groningen Wierde en kerk van Ezinge in Middag-Humsterland, Groningen Café-restaurant bij het Reitdiep in Garnwerd, Groningen Oude Diepje in het Reitdiepgebied, Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Middag-Humsterland in de provincie Groningen Kerk van Oostum in Groningen Het dorpje Niehove in Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten aan het Aduarderdiep


Waterhut Aduarderzijl bevindt zich aan de jachthaven en bij de camping van het kleine maar mooie dorpje Aduarderzijl. Het is een hut aan het water van het Aduarderdiep en vlakbij de zeer oude sluis waar het kanaal overgaat in het grotere Reitdiep. Waar u zit vertrekt ook een veerpont, namelijk de Reitdiepveer. Die vaart naar het relatief nabijgelegen Schaphalsterzijl waar u bijvoorbeeld een fietstocht richting Winsum of Schouwerzijl kunt voortzetten. U zit hier in het zeer oude Reitdiepgebied en vlakbij verschillende pittoreske dorpen waaronder Garnwerd, Ezinge, Feerwerd, Niehove, Saaksum en Winsum. De Allersmaborg waar u het compacte landgoed van kunt bewandelen, ligt ook vlakbij. Er zijn tevens historische attracties in de omtrek. Denk aan Museum Wierdenland in Ezinge en Landgoed Verhildersum in Leens. De stad Groningen kunt u uiteraard ook bezoeken want dat is niet ver van hier.

Eten, drinken en boodschappen: Uit eten gaan kan in het nabij gelegen Garnwerd, dat dorpje heeft drie restaurants waar u terecht kunt. Ook Ezinge ligt dichtbij en daar vindt u café -restaurant de Brug. In de iets weidere omtrek vindt u ook tal van eetgelegenheden in het grotere Winsum. Boodschappen doen in de supermarkt kan in het net genoemde Winsum dat maar liefst drie supermarkten heeft. In Winsum zit ook de Fluitekruid, een winkel voor biologische levensmiddelen. Voor een warme bakker kunt u ook terecht in Winsum. Daar zijn twee bakkerijen.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Garnwerd in Groningen Vakantiebestemming Ezinge in Groningen Vakantiebestemming Winsum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Ezinge ligt aan twee van die routes, beiden een mooie rondwandeling via Feerwerd, Aduarderzijl en Garnwerd. De tweede is alleen iets korter.

Wandelen in Ezinge groen vlak Wandelen in AduarderzijlFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Aduarderzijl ligt aan twee van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen in het Middag-Humsterland groen vlak Fietsen langs boerderijen in het Reitdiepgebied en het Centrale Woldgebied

Filmpje(s)

Filmpje 1 is gemaakt in Aduarderzijl, gefilmd vanaf de historische sluis die het Reitdiep scheidt van het Aduarderdiep. Filmpje 2 laat de nabij gelegen Allersmaborg zien (beiden eind juli 2021). Dat is geen bezoekersattractie maar het terrein is wel vrij te bewandelen.


Terug naar:

→ Middag-Humsterland en het Reitdiepgebied

→ Vakantiehuizen en appartementen in Noord Groningen

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen