Landelijk gesitueerde b&b's in Noord Groningen

Landgoed Pabema bij Zuidhorn in de provincie Groningen B&B Hoogholtje in Onderdendam, Groningen B&B Oldenbosch vlakbij Holwierde in Groningen B&B vlakbij Winsum in Groningen

10 mooie bed and breakfast's op het Groninger platteland

Hieronder ziet u tien landelijk gesitueerde b&b's in Noord Groningen. Dit is uiteraard een greep uit het totale aanbod. De Batenborg is een fraaie gerestaureerde boerderij die stamt uit het midden van de 19e eeuw en ligt net buiten het prachtige dorp Winsum in het Reitdiepgebied. U kunt er een mooie kamer boeken maar ook kiezen voor het studio-appartement. Batenborg bevindt zich bij het Winsumerdiep en op een steenworp afstand van het Pieterpad. B&B de Hugt is ook een woonboerderij en is gesitueerd op het platteland van cultuurlandschap de Marne, meer in het noordwesten van de provincie. Het staat langs een rustig weggetje nabij het dorp Ulrum en niet ver van Nationaal Park Lauwersmeer. Net als in de Batenborg kunt u hier ook opteren voor een appartement ipv een kamer.

Hotel
HotelHemeltje Lief bij Caro staat aan de rand van het oude dorpje Ezinge, in het wierdenlandschap van Middag-Humsterland. De fraaie middeleeuwse kerk en Museum Wierdenland bevinden zich op loopafstand. Finisterre is gesitueerd in het pittoreske doodlopende straatje van het zeer kleine dorpje Saaxumhuizen op het Groninger Hogeland, vlakbij mooie dorpen als Pieterburen en Eenrum.

Hotel
HotelDe twee onderstaande bed and breakfast's staan in het cultuurlandschap het Centrale Woldgebied. Het Hoogholtje ligt achter een bruggetje over het Warffumermaar en aan de rand van het mooie dorpje Onderdendam. Het Ellerhoes is een mooie boerderij en staat aan een relatief rustige weg enkele kilometers buiten het grotere dorp Bedum. Dit is ook al behoorlijk in de buurt van de stad Groningen.

Hotel
HotelWaar de vorige b&b's relatief centraal in Noord Groningen gesitueerd zijn bevinden onderstaande accommodaties meer in de hoeken van dit deel van de provincie. D'Olle Pastorie staat in het kleine maar mooie dorpje Vierhuizen in de Marne, tevens aan de rand van Nationaal Park Lauwersmeer. Dat is het noordwesten van Groningen. Daar kunt u naast tweepersoonskamers ook een familiekamer boeken. B&B Oldenbosch staat juist in het noordoosten, vlakbij het dorpje Holwierde en zeer dicht bij de zeedijk langs de Eems. Dit is het cultuurlandschap Fivelingo.

Hotel
HotelDe Lentemaheerd bevindt zich in het verre noorden van de provincie, buiten het dorp Uithuizermeeden. Dit is een uitgestrekt stuk Groninger Hogeland met vlakbij ook de nodige dorpen en de zeedijk. Het betreft hier een b&b met daarnaast ook een mooie camping. Accommodatie nummer twee lig vlakbij het dorp Zuidhorn in het Groningse Westerkwartier dat op deze website over Noord Groningen niet aan bod komt maar het staat tevens aan de rand van het oude Middag-Humsterland. Dit is meer de zuidwestelijke hoek van de provincie. Landgoed Pábema is een prachtige begin 19e eeuwse boerderij met ook fraaie tuinen. Het is nog eens verkozen tot mooiste herbestemde boerderij van Nederland en heeft tevens haar opwachting gemaakt in het tv-programma 'Binnenste Buiten' (KRO-NCRV).

Hotel
Hotel
Terug naar:

→ Overnachten in Noord Groningen

→ B&B's in Noord GroningenAndere typen accommodaties:

→ Monumentale hotels (Stad en Ommeland)

→ Sfeervolle vakantiehuizen en appartementen (Stad en Ommeland)

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen