Wandelroute: Rondje Garnwerd 2 (11 km)

Bij Hammingh in Garnwerd in de winter, Groningen Burgermeester Brouwersstraat in winter in Garnwerd, Groningen Kerk van Feerwerd in de winter, Groningen Kerk van Feerwerd in de winter, Groningen Pad van Feerwerd naar Ezinge in de winter, Groningen Boerderij aan de Wierdeweg in Ezinge, Groningen Kerk en ijsbaan in Ezinge, Groningen Kerk, toren en wierde in Ezinge, Groningen Regenboog en donkere wolken op het platteland van Groningen Bospaadje op het borgterrein van Allersma in Groningen Allersmaborg in de winter, Groningen Aduarderzijl en de dijk langs het Reitdiep in Groningen 't Waarhuis, sluiswachterswoning in Aduarderzijl, Groningen Sluis van Aduarderzijl bij het Aduarderdiep en het Reitdiep, Groningen Sluiswachterswoning, zeilboot en het Reitdiep in Aduarderzijl, Groningen Molen en kerk in een bewolkt Garnwerd, Groningen

Verslag van de route | dinsdag 12 januari 2021

Winter in Aduarderzijl bij de sluiswachterswoning in de provincie Groningen

Dit is een wandelroute van ongeveer 11 kilometer door het Reitdiepgebied én het Middag-Humsterland, twee eeuwenoude Groningse cultuurlandschappen. Het was de bedoeling het onverharde traject door de weilanden vanuit Garnwerd naar Schifpot te volgen maar dat ging niet omdat het weiland (land van de boer dat is opensteld om te wandelen) zeer drassig was. Het alternatief is gewoon de weg te volgen. Op de kaart is het onverharde pad ingetekend. Een stukje dat niet in de kaart is ingetekend maar dat wel de moeite waard is, is het korte rondje rondom de wierde/kerk van Ezinge. Dat pad (de Torenstraat) begint pal links van de kerken eindigt weer bij de Schoorsterweg. U kunt het pad op de kaart zien als u inzoomt.

Hier volgt geen uitgebreid verslag van de route omdat deze grotendeels het traject volgt van een eerdere route door dit gebied, gelopen en vastgelegd in mei 2020. Deze wandeling uit januari 2021 vanuit Garnwerd en via Feerwerd, Ezinge en Aduarderzijl gaat in omgekeerde richting. Deze pagina verschaft je uiteraard wel de route en ook kun je aan de hand van de foto's zien hoe deze rustige landelijke streek er in de winter uit ziet. Bekijk hier het uitgebreide verslag van het Rondje Garnwerd gewandeld in mei.Als fietsroute gebruiken?

Deze route is ook per fiets af te leggen, met uitzondering van het eerste stukje door de weilanden van Garnwerd naar Schifpot. Als alternatief volg je gewoon de grote weg terug naar het dorp.


Interactieve kaart van de route (en omgeving)

In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Wandelroute en kaart: Garnwerd - Garnwerd (11 kilometer)

kaart wandelroute van Garnwerd naar Garnwerd in Groningen, Nederland

Deze wandelroute begint en eindigt in het dorpje Garnwerd, gesitueerd aan het Reitdiep in Groningen. De route telt ongeveer 11 kilometer en gaat over fiets/wandelpaden, rustige wegen en een relatief kort onverhard wandelpad door het weiland. Onderweg zijn er ook mooie huisjes, middeleeuwse kerken en een stijlvolle borg te zien.


Handig voor op de smartphone onderweg:

Bekijk hier de interactieve (in te zoomen) kaart van de route


Misschien handig:

GPX bestand van de route

Met het openbaar vervoer naar Garnwerd

Met het openbaar vervoer in Garnwerd komen kan vanuit Winsum, Ezinge, Saaksum en Oldehove. Dat is lijn 36 van Qbuzz tussen Winsum en Oldehove. Er wordt overwegend gereden met een 8 personenbusje. Rijdt één keer per uur, niet op zaterdag en zondag. Tijdens de afgelopen zomervakantie (2020) reden er grote bussen. Of dat volgend jaar wederom het geval is kan ik niet zeggen.

Het dorp Winsum is prima per openbaar vervoer te bereiken. Het ligt aan de spoorlijn tussen de stad Groningen en Roodeschool. De trein (Arriva) rijdt twee keer per uur, op zondag één keer per uur. Op bepaalde tijdstippen rijdt deze trein door naar de Eemshaven waar bijvoorbeeld de veerboot naar Borkum vertrekt. Dit is de spoorlijn Groningen (hoofdstation), Groningen Noord, Sauwerd, Winsum, Baflo, Warffum, Usquert, Uithuizen, Uithuizermeeden, Roodeschool en Eemshaven.


Bekijk dienstregelingen: NS (ook voor Arriva diensten) | QBuzz

→ Terug naar wandelroutes in Noord Groningen


→ Terug naar Middag-Humsterland en het Reitdiepgebied


© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen