Hotel de Oude Smidse

Kamer boeken bij Hotel de Oude Smidse in Westernieland, Groningen Hotel de Oude Smidse in Westernieland, Groningen Het dorpje Westernieland in Groningen Historisch huis en b&b in Pieterburen, Groningen Zeehondencentrum Pieterburen in Groningen Het dorpje Den Andel in Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, Groningen Het dorpje Saaxumhuizen in Groningen Kerk en molen van Eenrum op het Hogeland van Groningen De borg van Landgoed Verhildersum in Leens, Groningen Noordpolderzijl aan de kust van Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Boerderij op het Hogeland van Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het dorpje Westernieland


De Oude Smidse is een hotel in Westernieland. Het dorpje bevindt zich op het Groninger cultuurlandschap Het Hogeland en heeft als blikvanger de prachtige geelkleurige middeleeuwse kerk. Op enkele kilometers afstand ligt het bekende Pieterburen, locatie van de fraaie middeleeuwse Petruskerk, de botanische Domies Toen en een bezoekerscentrum van Waddenkust. Wadlopen is daar een populaire activiteit. Daarnaast vindt u in de regio tal van oude kerken om te bezichtigen zoals hier in Westernieland maar bijvoorbeeld ook in nabij gelegen plaatsen als Westernieland, Den Andel, Saaxumhuizen, Leens en Warffum. In de laatste twee plaatsen kunt u tevens een historische attractie bezichtigen, namelijk Landgoed Verhildersum en Openluchtmuseum het Hoogeland. Een uitstapje naar het prachtige dorp Winsum kan bijvoorbeeld ook, net als een dagje Schiermonnikoog vanuit Lauwersoog en uiteraard de stad Groningen.

Eten en drinken: Uit eten gaan kan uiteraard hier in het hotel maar er zijn in de weidere omtrek ook opties. Denk aan het dorp Eenrum waar meerdere restaurants zijn gevestigd. In Pieterburen kunt u terecht bij restaurant Waddengenot en overdag bij de theeschenkerij bij Domies Toen. Ook in bijvoorbeeld Molenrij, Kloosterburen en Winsum zijn restaurants te vinden. In laatst genoemde zelfs meerdere.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Pieterburen in Groningen Vakantiebestemming Eenrum in Groningen Vakantiebestemming Warffum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroute)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Westernieland ligt aan twee van die routes. Ten eerste een mooie rondwandeling via Pieterburen, Saaxumhuizen en Eenrum. Ten tweede een nog meer landelijke route omdat daar relatief lange onverharde passages in zitten. Die gaat van Warffum naar Baflo via Den Andel en Westernieland. Als u die vanuit het hotel wilt lopen, volg dan eerst het traject via Saaxumhuizen naar Baflo, neem daarna de trein (5 minuten) naar Warffum en volg daarna het traject via Den Andel naar Westernieland.

Wandelen in Pieterburen groen vlak Wandelen in WesternielandFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het dorpje Westernieland ligt aan één van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

groen vlak Fietsen op het Hogeland groen vlak
Terug naar:

→ Het Hogeland

→ Hotels en herbergen in Noord Groningen

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen