Vakantiehuis Waddenstee (max 6 personen)

Vakantiehuis boeken bij Waddenstee in Westernieland, Groningen Waddenstee in Kaakhorn, Westernieland, Groningen Het dorpje Westernieland in Groningen Historisch huis en b&b in Pieterburen, Groningen Zeehondencentrum Pieterburen in Groningen Het dorpje Den Andel in Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, Groningen Het dorpje Saaxumhuizen in Groningen Kerk en molen van Eenrum op het Hogeland van Groningen De borg van Landgoed Verhildersum in Leens, Groningen Noordpolderzijl aan de kust van Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Boerderij op het Hogeland van Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in Kaakhorn bij Westernieland


Waddenstee is een vakantiehuis voor maximaal 6 personen in het gehucht Kaakhorn dat tegen het dorpje Westernieland aan ligt. Er wordt ook voor ontbijt gezorgd. Horecagelegenheden in de buurt vindt u oa in het nabij gelegen Pieterburen maar ook in Westernieland zelf waar een hotel-restaurant gesitueerd is. Het dorp bevindt zich op het Groninger cultuurlandschap Het Hogeland en heeft als blikvanger de prachtige geelkleurige middeleeuwse kerk. Op enkele afstand ligt het bekende Pieterburen, locatie van de fraaie middeleeuwse Petruskerk, de botanische Domies Toen en een bezoekerscentrum van Waddenkust. Wadlopen is daar een populaire activiteit. Daarnaast vindt u in de regio tal van oude kerken om te bezichtigen zoals hier in Westernieland maar bijvoorbeeld ook in nabij gelegen plaatsen als Westernieland, Den Andel, Saaxumhuizen, Leens en Warffum. In de laatste twee plaatsen kunt u tevens een historische attractie bezichtigen, namelijk Landgoed Verhildersum en Openluchtmuseum het Hoogeland. Een uitstapje naar het prachtige dorp Winsum kan bijvoorbeeld ook, net als een dagje Schiermonnikoog vanuit Lauwersoog en uiteraard de stad Groningen.

Eten, drinken en boodschappen: Hier in Westernieland uit eten gaan kan bij de Oude Smidse. Overdag kunt u ook eten in Grand Café het Spijslokaal in Warffum dat onderdeel uitmaakt van Openluchtmuseum het Hoogeland maar dat ook een eigen ingang heeft. In Pieterburen kunt u terecht bij restaurant Waddengenot en in Baflo, Eenrum en Winsum treft u meerdere opties. Ook in Molenrij en Kloosterburen vindt u een restaurant. Voor een warme bakker kunt u terecht in Eenrum en in Winsum. Winsum telt twee bakkerijen. Boodschappen doen in de supermarkt kan in het dorp Winsum dat drie supermarkten heeft of in Eenrum. In Pieterburen kunt u ook plaatsnemen bij de theeschenkerij bij Domies Toen.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Pieterburen in Groningen Vakantiebestemming Eenrum in Groningen Vakantiebestemming Warffum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroute)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Westernieland ligt aan twee van die routes. Ten eerste een mooie rondwandeling via Pieterburen, Saaxumhuizen en Eenrum. Ten tweede een nog meer landelijke route omdat daar relatief lange onverharde passages in zitten. Die gaat van Warffum naar Baflo via Den Andel en Westernieland. Als u die vanuit het hotel wilt lopen, volg dan eerst het traject via Saaxumhuizen naar Baflo, neem daarna de trein (5 minuten) naar Warffum en volg daarna het traject via Den Andel naar Westernieland.

Wandelen in Pieterburen groen vlak Wandelen in WesternielandFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Kaakhorn en Westernieland liggen aan één van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

groen vlak Fietsen op het Hogeland groen vlak
Terug naar:

→ Het Hogeland

→ Vakantiehuizen en appartementen in Noord Groningen

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen