B&B Finisterre

Kamer boeken bij B&B Finisterre in Saaxumhuizen, Groningen B&B Finisterre in Saaxumhuizen, Groningen Het dorpje Saaxumhuizen in Groningen Kerk en molen van Eenrum op het Hogeland van Groningen Kerk van Baflo op het Hogeland van Groningen Het dorpje Westernieland in Groningen Historisch huis en b&b in Pieterburen, Groningen Zeehondencentrum Pieterburen in Groningen Het dorpje Den Andel in Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, Groningen Noordpolderzijl aan de kust van Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Boerderij op het Hogeland van Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het kleine dorpje Saaxumhuizen


Finisterre is een bed and breakfast in Saaxumhuizen, een klein dorpje op het Groninger Hogeland en heeft als blikvanger de 19e eeuwse kerk. De b&b staat in het pittoreske doodlopende straatje tegenover deze kerk. Horecagelegenheden in de omgeving vindt u onder andere in Eenrum, Pieterburen en Baflo. Direct in de buurt vindt u enkele fraaie dorpen als Pieterburen met haar zeehondencentrum en Domies Toen, Eenrum met de Notoarestoen (arboretum) en Abraham's Mostermakerij en Winsum, recent nog verkozen tot mooiste dorp van Nederland. In de omtrek zijn ook tal van oude kerken te zien in Eenrum, Pieterburen, Westernieland, Den Andel, Baflo en Warffum. In Warffum kunt u tevens Openluchtmuseum het Hoogeland bezichtigen en bijvoorbeeld wat verder weg de statige Menkemaborg in Uithuizen. Een dagje de stad Groningen bezoeken kan uiteraard ook. De afstanden naar de trekpleisters in Noord Groningen zijn altijd relatief beperkt of zelfs kort.

Eten en drinken: Uit eten gaan kan niet in Saaxumhuizen maar hier wel relatief vlakbij in de Oude Smidse in Westernieland of in het dorp Eenrum waar meerdere restaurants zijn gevestigd. Overdag kunt u ook eten in Grand Café het Spijslokaal in Warffum dat onderdeel uitmaakt van Openluchtmuseum het Hoogeland maar dat ook een eigen ingang heeft. In Pieterburen kunt u terecht bij restaurant Waddengenot en in Baflo, Eenrum en Winsum treft u meerdere opties. In Pieterburen kunt u ook plaatsnemen bij de theeschenkerij bij Domies Toen.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Eenrum in Groningen Vakantiebestemming Pieterburen in Groningen Vakantiebestemming Warffum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroute)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Saaxumhuizen ligt aan drie van die routes waarvan de eerste een rondwandeling is via Eenrum, Pieterburen en Westernieland. De tweede en derde gaan van a naar b. De eerste van Warffum naar Baflo via Den Andel, Saaxumhuizen en Eenrum en de tweede van Warffum naar Baflo via Den Andel, Westernieland en Saaxumhuizen waarbij er ook de nodige onverharde passages te bewandelen zijn. In beide gevallen loopt u eerst het deel van de route naar Baflo, neemt daar de trein naar Warffum en wandelt dan het traject terug naar de b&b.

Wandelen in Pieterburen Wandelen in Saaxumhuizen Wandelen in WesternielandFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het dorpje Saaxumhuizen ligt aan één van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

groen vlak Fietsen op het Hogeland groen vlak

Filmpje

Het filmpje is begin juli 2021 gemaakt op een steenworp(je) afstand van de bed and breakfast.


groen vlak
Terug naar bestemming:

→ Het HogelandTerug naar accommodaties:

→ B&B's in Noord Groningen

→ Fraaie b&b's op het Groninger platteland

© 2020-2023 — Ontdek Noord Groningen