Appartementen Hoek

Appartement boeken bij Eetcafé Beuving in Baflo, Groningen Eetcafé Beuving in Baflo, Groningen Kerk van Baflo op het Hogeland van Groningen Rasquert op het Hogeland van Groningen Het dorpje Tinallinge op het Hogeland van Groningen Het dorpje Den Andel in Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, Groningen Het dorpje Westernieland in Groningen Zeehondencentrum Pieterburen in Groningen Het dorpje Saaxumhuizen in Groningen Kerk en molen van Eenrum op het Hogeland van Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Boerderij op het Hogeland van Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Bij het eetcafé en treinstation van Baflo


De Appartementen Hoek bevinden zich in het dorpje Baflo op het Groninger Hogeland. Ze maken onderdeel uit van hetzelfde pand als het Grandcafé de Hoek waar u kunt dineren en/of op het terras kunt zitten voor een drankje. Pal tegenover staat het treinstation met haar mooie witte stationsgebouw. Dat gebouw is tegenwoordig in gebruik als pizzeria. Hier in een appartement overnachten is vanwege de aanwezigheid van het spoor dus ook zeer handig voor mensen die met de trein reizen. In deze streek zijn oa. vele middeleeuwse kerken te zien, zoals bijvoorbeeld hier in Baflo, Warffum, Den Andel, Westernieland, Eenrum, Winsum en Tinallinge. Daarnaast zijn er ook bekende trekpleisters in de directe omgeving. Denk aan oa. Zeehondencentrum Pieterburen, Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum, de Menkemaborg in Uithuizen en het beschermde dorpsgezicht van Winsum dat recent door de ANWB nog gekozen is tot mooiste dorp van Nederland. U kunt ook per trein een dagje naar de stad Groningen en als u de andere kant op gaat dan kunt u in de Eemshaven de aansluitende veerboot naar het eiland Borkum nemen.

Eten en drinken: Uit eten gaan in de directe omgeving kan dus bij Grandcafé de Hoek, evenals bij Pizzeria Da Giampaolo. In Winsum zijn meerdere opties in de vorm van restaurants, cafetaria's, pizzeria's en ook een chinees-indisch restaurant. Overdag kunt u ook eten in Grand Café het Spijslokaal in Warffum dat onderdeel uitmaakt van Openluchtmuseum het Hoogeland maar dat ook een eigen ingang heeft. Restaurants zijn er ook in de iets wijdere omtrek zoals in Eenrum en Onderdendam. Baflo heeft tevens een supermarkt. Meer supermarkten vindt u oa. in het nabijgelegen Winsum.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Winsum in Groningen Vakantiebestemming Warffum in Groningen Vakantiebestemming Eenrum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Baflo bevindt zich aan drie van die routes. Die gaan allen van a naar b, van treinstation naar treinstation. De eerste route gaat via Mensingeweer (en mogelijk Eenrum) naar Winsum, de tweede ook maar dan via Tinallinge en Onderdendam en de derde van Warffum via Den Andel, Saaxumhuizen en Eenrum naar Baflo. De vierde route is vooral geschikt voor mooi droog weer omdat daar vrij lange onverharde passages in zitten. Het treinritje duurt telkens maar 5 minuten.

Wandelen in Mensingeweer Wandelen in Tinallinge Wandelen in Saaxumhuizen groen vlak Wandelen in Westernieland groen vlakFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het dorp Baflo ligt aan één van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

groen vlak Fietsen op het Hogeland groen vlak

Filmpje

Filmpje 1 is begin augustus gemaakt in het aangrenzende Rasquert. Filmpje 2 is begin juli 2021 gemaakt vlakbij Baflo. Dit is het gehucht Lutke Saaxum tussen Baflo en Eenrum.


Terug naar bestemming:

→ Baflo en Rasquert

→ Het HogelandTerug naar accommodaties:

→ Vakantiehuizen en appartementen in Noord Groningen

© 2020-2023 — Ontdek Noord Groningen